Националният отбор на България остана на броени минути от това да се поздрави с победа и във втория си мач от международния приятелски турнир FIFA Series в Баку. “Лъвовете” водеха с 1:0 до 87-ата минута, но с гол на Гурбанлъ домакините успяха да изравнят и оформят крайния резултат – 1:1.

Иначе селекционерът на България Илиан Илиев направи пет промени в титулярната единайсеторка в сравнение със състава, който започна при успеха с 1:0 над Танзания. Иван Дюлгеров замени Димитър Митов на вратата, докато в защита Йоан Стоянов отстъпи мястото си на Живко Атанасов. Останалите в отбрана бяха Валентин Антов, Алекс Петков и Виктор Попов. В средата на терена от първата минута започнаха Георги Костадинов, Илиан Илиев-младши, Илия Груев и Филип Кръстев, докато в предни позиции си партнираха капитанът Кирил Десподов и Алекс Колев.

Мачът започна с домакински натиск, но постепенно българската селекция изравни играта. В самия край на полувремето Десподов можеше да се разпише от пряк свободен удар, както го направи срещу Танзания, но вратарят на домакините Махамадалиев отрази изстрела му. След почивката влезлият като резерва Светослав Вуцов се намеси отлично в две ситуации, за да се стигне до гола на Филип Кръстев след час игра, с който България поведе. “Лъвовете” имаха и още няколко добри шанса да удвоят преднината си, но вместо да отбележат втори гол, резултатът бе изравнен в самия край и двубоят завърши без победител.