„Многовековните традиции и богатата ни история са сред предимствата, с които разполагаме. Именно заради това, всички ние – обществения и неправителствения сектор, трябва да работим заедно, за да може все повече хора да се докоснат до древността на нашите земи“, каза министърът на туризма Зарица Динкова при откриването на първия античен фестивал „Диоклецианополис – кръстопът на времето“ в Хисаря.

Фестивалът представя какъв е бил животът и битът на хората в град Хисаря през 3 – 4 век. В трите фестивални дни от 5 до 7 април, чрез пресъздаването на исторически събития и въздействащи спектакли ще бъде пресъздаден живота в Диоклецианопол. „Фестивал е доказателство за добрите резултати, които могат да бъдат постигнати, когато усилията бъдат обединени, а целта е една – популяризиране богатството на българския народ“, заяви министърът на туризма.
Министър Динкова подчерта, че това е била и сред основните задачи и цели, които си е поставила като министър на туризма в началото на своя мандат. „През последните 10 месеца в лицето на Министерството на туризма всички вие имахте подкрепа и доверен партньор. Надявам се днешният фестивал да се утвърди като традиционен и да се превърне в притегателен център за български и чуждестранни туристи“ каза още министър Зарица Динкова.