Ботев (Пловдив) не срещна особени трудности и победи Ботев (Враца) с 2:0 в мач от XXIX кръг на efbet Лига. На стадион „Христо Ботев“ „канарчетата“ вкараха едно попадение преди почивката чрез Дилан Мертенс и добавиха един гол през втората част чрез Антонио Перера.

Първото по-опасно положение в мача се откри пред гостите от Враца. В 22-ата минута Мирослав Маринов получи топката на левия фланг и стреля по диагонала към вратата на Хидайет Ханкич. Стражът на Ботев обаче отрази майсторски.

В 28-ата минута дойде и първият по-значим шанс за домакините. Джеймс Ето‘о изведе Ехидже Укаки сам срещу вратаря, но футболистът на Ботев не успя да преодолее Красимир Костов и резултатът остана 0:0.

Минути по-късно Мохамед Брахими се разписа от идентична ситуация, но неговият гол беше отменен заради засада.

В 39-ата минута все пак натискът на „жълто-черните“ даде резултат. Индивидуалната класа на Дилан Мертенс му позволи да се пребори за стрелкова позиция и с безапелационен удар прати топката във вратата за 1:0.

В края на първата част гостите от Враца претендираха за 11-метров наказателен удар. Съдията обаче подмина ситуацията, а ВАР потвърди решението му и дузпа не беше отсъдена.

Второто полувреме започна търпеливо за двата отбора. Първият по-значим шанс след почивката пак беше на сметката на домакините. Брахими отново беше изведен зад защитата на гостите и пак прати топката във вратата, но и това негово попадение беше отменено заради засада след намесата на ВАР.

В 61-ата минута „канарчетата“ потрепериха, но запазиха аванса си от един гол. Грешка в центъра позволи на врачани да откраднат топката. Контраатаката им завърши с неточен удар с глава на Клери Сербер.

Все пак Ботев (Пловдив) стигна до нов гол, с който да успокои събитията на терена. В 63-ата минута след центриране от корнер Антонио Перера успя да се разпише с глава за 2:0.

До края на срещата повече попадения не паднаха. На няколко пъти Ханкич се намеси уверено, за да запази и сухата мрежа, която е четвърта поред за Ботев (Пловдив).

С победата „канарчетата“ се изкачиха на 6-о място във временното класиране с 41 точки от 29 срещи. В последния кръг от редовния сезон в шампионата Ботев гостува на Локомотив (София). Преди това обаче „жълто-черните“ имат важно гостуване на ЦСКА в ½-финален мач от Купата на България в сряда (17.04) от 19:00 ч. на националния стадион „Васил Левски“.