Женският волейболен шампион на Марица ще гони своята 10-та поредна титла в първенството. Маричанки ще са домакини на ЦСКА на 17 и 18 април в първите две срещи от плейофите. Мачовете ще се играят в зала Сила от 18:30 б.в.

На брифинг в зала „Лаута“ преди двубоя присъстваха старши-треньорът Борислав Крачанов и волейболистките Добрина Христоскова и Мария Кривошийска. Маричанки призоваха за подкрепата в решителните сблъсъци, а през този сезон ще се играе до три победи в пет двубоя.

Борислав Крачанов – старши-треньор на Марица

Моите очаквания първо са да изиграем двата домакински мача на доста високо ниво. Със сигурност ние сме претендентите за спечелването на титлата, но трябва да го покажем на терена. Трябва да сме концентрирани и мобилизирани и да покажем нашата класа. Искаме да затвърдим всички позиции, които Марица има през последните години. Надявам се да сме здрави и да успеем да си свършим работата. Не мисля, че ще има голяма разлика промяната във формата. Важното е да покажем това, което сме тренирали и да победим. Още един мач допълнително е като бонус за всички любители на женския волейбол. Може би и това е идеята да има по-голям интерес към женското първенство. За нас новия формат не променя нещата ни като подготовка. Всички сме здрави и тренираме на пълни обороти. Надявам се да няма проблеми в следващите дни до мачовете. Призовавам феновете да ни подкрепят и да направят една страхотна атмосфера в залата като за финал. Ние искаме да им благодарим за подкрепата като играем хубав и качествен волейбол. Излизаме да си спечелим 10-та поредна титла. Смятам, че тя си е наша и го показахме през целия сезон.

Добрина Христоскова – волейболистка на Марица

Искаме да покажем това, което сме тренирали и да си приберем отново трофея в Пловдив.

Мария Кривошийска – волейболистка на Марица

Моите очаквания са да покажем добра игра и да си свършим работата. Призовавам и публиката да ни подкрепи, защото те са нашия допълнителен играч.