Зам.-кметът по дигитализация, европейски политики, бизнес развитие и образование Владимир Темелков откри изложението „Дни на професиите“, организирано от Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс. То се провежда в периода 19 – 20 април и е предназначено за седмокласници и техните родители, интересуващи се от възможностите за получаване на професионално образование в Пловдив.

„Изберете едно или две неща, които наистина ви харесват, и станете много добри в тях.  Не чакайте, започнете още сега“, апелира той и пожела успех на изложението, в чието откриване се включиха стотици ученици.

Директорът на Центъра Озден Мурадова също отправи приветствие. „Сега вие ще направите първия си значим избор, защото трябва да решите в каква посока искате да започнете да се развивате. Сега е моментът да намерите вашето училище и да поемете по пътя на вашето професионално развитие“, заяви Мурадова.

С цел ранно кариерно ориентиране на учениците в изложението се включват и представители на Тракия икономическа зона като израз на партньорство между бизнеса и образованието. В рамките на двудневното събитие ще бъдат представени специалностите от план-приема за учебната 2024/2025 г. чрез презентации на училищата, демонстрации на професии и информационни материали. Тази година в него се включват 23 образователни институции и 7 представители на бизнеса.

Участие в официалното откриване взеха още началникът на отдел „Образование“ Донка Щилянова, представители на РУО – Пловдив, директори на училища.