Голям скандал избухна, след като от групата "Спаси Пловдив" информираха за сериозен проблем. Ето какво информираха във фейсбук :

"В училище “Елин Пелин” тече ремонт. Зазидат с гипсокартон барелеф на Елин Пелин. Настояваме безобразието да бъде спряно веднага и да бъде потърсена отговорност за това кощунство!!! Костадин Димитров - кметът на Пловдив Тони Стойчева - кмет на район "Западен".

Ето нейният отговор:

"По повод появилите се публикации в социалните мрежи, които бяха копирани и в медиите, без да се поиска становището на Община Пловдив, директора на ОУ "Елин Пелин" и мен като районен кмет, заявявам следното:
В училище “Елин Пелин” се извършва основен ремонт по ПВУ, на който възложител и контролиращ орган е Община Пловдив.
При реализиране на строителните дейности се забелязва, че на място те не са съобразени с барелефа на Елин Пелин, за което директорът г-жа Вангелова е подала незабавно сигнал до Общината.
Вследствие на това, в тази част ремонтът е спрян до намиране на решение от страна на Община Пловдив и проектантите, тъй като преместването на барелефа е свързано с риск от счупване.
Районната администрация на "Западен" и аз като кмет нямаме никакви функции по извършвания ремонт.
Моля за споделяне на коментара ми, тъй като очевидно непроверената информация създава излишни сензации, които могат да бъдат избегнати, когато се задават своевременно въпроси към отговорните институции"